Gyermekeink mintázói


Fehér Viktória, óvodavezető

Fehér Viktória vagyok. 1970 őszén születtem.

1989-ben érettségiztem a tatabányai Árpád Gimnázium óvónőképzőjében, majd a Budapesti Tanítóképző Óvodapedagógusi szakán diplomáztam.

Bár mindkét iskola után határozottan azt gondoltam: óvónő nem leszek, azért az út mindig visszakanyarodott. Mikor a Waldorf-képzést kezdtem, még egész mással foglalkoztam, majd szép lassan elmentem egy óvodába dolgozni, gyermekeim születése után pedig már várt egy Waldorf-ovi.


Még ma is emlékszem a saját óvodám számos pillanatára, szagokra, mozdulatokra, játékokra, és persze az óvó nénimre, Klári nénire. Szeretném, ha a”gyerekeim” is olyan szeretettel gondolnának az óvodai évekre, mint ahogy azt én teszem.

Próbálom a legfontosabb dolgokat átélni a gyerekekkel: az örömöt, a szeretetet, a bizalmat, a csodát, a pillantások, érintések, mozdulatok erejét. Még sokat kell tanulnom tőlük.
Szentjobbi Krisztina, óvoda pedagógus

Szentjobbi Krisztina vagyok, Szárligeten lakom egy erdővel körülölelt kis faluban. 13 éve élek Waldorf óvónőként. 

Az élet teljesen véletlenül sodort a Waldorf-pedagógia felé, ami azonnal magával ragadott. Beleszerettem abba, ahogy a gyermek fejlődő belső világát óvja, biztonságot nyújt, tiszteli és megérti azt. 

Óvónői tanulmányaimat Vácon az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán kezdtem, majd a solymári Waldorf ÓvónőKépzést végeztem, ami nagy élmény volt számomra. 

Óriási ajándék az élettől három gyermekem, akiket ebben a szellemiségben nevelünk férjemmel.