Óvodánkról

Óvodánk története

Óvodánknak először Szárligeten, egy csendes kis falucskában a Gerecse ölelésében találtunk helyet, de ahogy gyermekeink nőttek, szükség volt egy iskolára is. Ekkor már tudtuk, hogy ez nem lehet más, mint egy Waldorf-iskola.

Hosszas keresgélés után a Telki Waldorf Óvoda szülői körével együtt Tökön találtuk meg azt a fészket, ahol 2008-ban elindulhatott az első osztály. Mindkét intézmény fenntartója, a Gyermekliget Alapítvány 2005-ben, az óvoda működtetése céljából jött létre. 

Sajnos az óvoda otthonossága, a környezet szépsége sem tudta feledtetni velünk azokat a nehézségeket, amiket a két intézmény távolsága okozott, ezért 2009-ben megszületett a döntés, miszerint az iskola közelébe kell költöznünk. Így találtunk rá Tökön, a falu szélén egy parasztházra.

Sok munka várt a szülői közösségre. Egész nyáron át dolgoztunk, fúrtunk, faragtunk, hogy szeptemberben egy új óvoda fogadhassa gyermekeinket. Azóta minden évben alakítgatunk, szépítgetünk az épületen, így mára már elmondhatjuk, hogy sikerült otthonra találnunk.


Az óvoda befejezése után...

A néhány év ovis lét után azok a csemetéink, akik megérnek az iskolai tanulmányokra, a közeli Kisgöncöl Waldorf Iskolában folytathatják Waldorf-útjukat.